Pages

14 Nov 2012

FOOD: Stove Recipe
Een van de makkelijkste dingen om te maken zijn oven schotels. En niet geheel onbelangerijk ze zijn zijn ook nog eens heel lekker! Nu kan je van pakjes kopen met daarin kruiden en/of andere dingen voor oven schotels maar je kan ze ook gewoon zelf maken. Een perfect herfst gerecht.

Benodigdheden:
- 100 gram (mager) rudergehakt per persoon
- 1 à 2 preien. ( licht er aan hoe groot ze zijn en met hoeveel personen je bent. )
- een bakje van 250 gram champignongs
- voorgekookte aardappel schijfjes ( rond de 500/600 gram).
- een zakje geraspte kaas
- zout/peper
- olie of magerine

- een oven schaal 
- wok- of stoofpan.

Bereiden:
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en vet de ovenschaal alvast in. 
Kook de aardappelen en snij ze in dunnen plakjes - je kan natuurlijk ook gewoon, zoals ik deed, een zakje voorgekookte aardappel schijfjes in de winkel kopen die meestal 600 gram bevat -.
Snij de prei(en) in ringen en de champignons in plakjes. 
Verwarm de olie of magerine in de wok/stoof pan en rul bak het gehakt tot het gaar en bruin is. 
Voeg nu de prei en de champignons toe en bak ze een tijdje mee e schep het door elkaar. 
Als de prei en champignons zijn geslonken voeg je zout en peper naar smaak toe. Natuurlijk kan je ook bouillon-poeder of een oven schotel zakje met kruiden erin toevoegen.
"Giet" het mengsel in de ovenschaal en bedek het met de aardappel schijfjes die je over het oppervlakte verdeeld. Strooi de kaas gelijkmatig over het geheel. Hoeveel kaas je wilt gebruiken licht aan je eigen smaak, maar um... het is volgensmij het lekkerst al ben je er niet al te zuinig mee.
Schuif nu de ovenschaal in de oven en laat het 35 minuten op 180 graden bakken. 
En TADA. Smakelijk eten. 

Het recept is geïnspireerd door een overschotel van Knorr en een van allerhande. En nu DE tip: Stel je had niet gedacht dat je zó veel tijd kwijt zal zijn met het snijden van de groenten en misschien ook de aardappel schijfjes en 35 minuten is echt te lang; zet in plaats van de oven de magnetron aan op 800 graden en laat het zes minuten aan en zet tegelijk op tijd de grill aan die je 10 minuten door laat gaan. Snap je het nog? Zo is je ovenschotel - wat dan dus eigenlijk meer magnetron/grill schotel is binnen tien minuten klaar! Het kan natuurlijk wel alleen al heb je een oven/magnetron en grill in een.

Liefs, 
Rosalie

1 comment:

Thank for reading!