Pages

18 Nov 2012

Reading: The HelpNormaal vind lees ik altijd het boek voordat ik de film zie. Waarom? Als je de film hebt gezien dan weet je de grote lijnen van het verhaal al. Want als er iemand dood gaat of het einde is heel anders, dan heb je dat al in de film gezien. En ja... dan heb ik niet echt veel geduld meer voor het boek. ( Oke, de boeken van Harry Potter zijn daar een uitzondering op. Want ook al heb ik de boeken al wel zes keer gelezen en kan ik de films ondertussen mee praten, ik pak ze toch steeds meer opnieuw uit . mijn kast. En ze blijven gewoon leuk. ) Nog een probleem als je de film eerst kijkt zijn de personages. Want zeg nou zelf ze worden niet altijd even goed gecast. Zo komt het nog wel ooit voor dat iemand in het boek lang is met een grote neus en vol met sproeten en je dat in de film niet echt kan herkennen. Zal ook wel moeilijk zijn! Maar als je dan daarna het boek gaat lezen raak je in de war... Met films heb ik dit trouwens niet. Kom maar op met die trailers en spoilers, ik wil er alles over weten. Het boek daar in tegen wil ik blanco in gaan. Hoe minder informatie hoe beter - op die recensies uit de krant na dan -. 

The Help was hier een uitzondering op. Want - ondanks dat ik de film dus WEL had gezien, en even ter bij infromatie EMMA STONE speelt erin en het is gewoon ook een hele goede film - het boek is en blijft ook gewoon heel mooi, en indrukwekkend. Je kan er bijna niet omheen of je moet een keer huilen als je het boek leest en JA je kan er ook écht wel een keer mee lachen. Maar nadat je het boek hebt gelezen veranderd je houden tegenover de Amerikaans maatschappij wel. Of in ieder geval de maatschappij uit 1962 waarin her boek zich afspeelt. En ja, een boek waarbij je en een traantje weg pinkt, je lach niet kan inhouden én een indruk achterlaat móet wel een goed boek zijn niet?  Dit staat er op de achterkant; 
"Enter a vanished and unjust world: Jackson, Mississippi, 1962. Where black maids raise white children, but aren't trusted not to steal the silver... 
There's Aibileen, raising her seventeenth white child and nursing the hurt caused by her own son's tragic death; Minny, whose cooking is nearly as sassy as her tongue; and white Miss Skeeter, home from College, who wants to know why her beloved maid has disappeared. 
Skeeter, Aibileen and Minny. No one would believe they'd be friends; fewer still would tolerate it. But as each woman finds the courage to cross boundaries, they come to depend and rely upon one another. Each is in a search of a truth. And together they have an extraordinary story to tell.."
Nu stond dit eigenlijk al vanmiddag op de planning, het internet thuis is de reden voor mijn vertragingen. Want hoe ik het elke dag ook probeerde het internet bleef zo traag dat ik niet eens een fansoelijk woord kreeg getypt. Zoals je wel ziet zien nu die problemen - hopelijk voor lang- opgelost. 
Lief,
Rosalie
2 comments:

  1. Heb 'm al eens zien liggen in de boekhandel, maar heb boek noch film gezien/gelezen... Ben ik wel van plan!
    Liefs, Manon

    ReplyDelete

Thank for reading!