Pages

1 Mar 2013

RECIPE: Spinach - and Chicken.





Nu heb ik spinazie niet altijd lekker gevonden of zeg gerust dat ik het vroeger hate, en het dan ook echt niet at. Met de jaren groei met die dingen mee... je eet het in ieder geval wel op. Maar nu heb ik een recept gevonden waarbij je geen groene smurrie krijgt - OK een beetje, maar spinazie is groen dus geheel omzeilen kon niet - en wat ook nog eens lekker smaakt!

Benodigdheden voor 4 a 5 personen :
Wok pan
Een omschep lepel

Een zak spinaziebladeren ( verkopen ze meestal in een zak van 450 gram);
1 grote uit;
1 rode paprika;
400/500 gram kipfilet ( 100 gram per persoon);
1 teentje knoflook;
1 theelepel sambal;
2 eetlepels ketjap manis;
olijfolie;
peper en zout.

Bereiding:

  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes/blokjes de paprika, ui en knoflook in kleine stukjes en was de spinazie.
  • Laat de olie in de wok heet worden en bak hierin de kipfilet tot het bruin is.
  • Voeg de knofloop, ketjap en sambal toe en laat het even goed doorbakken.
  • Voeg dan de uien en de paprika stukjes toe en laat die gaar worden.
  • Als de ui en paprika gaar is voeg je de spinazie toe. Het slimste is om steeds een grote hand toe te voegen, die te laten slinken en dit volgen tot de zak leeg is. De spinazie slinkt namelijk heel erg en past er niet allemaal in een keer in.
  • Voeg peper en zout toe naar eigen smaak.
  • Nog even door bakken en omscheppen en...
  • TADA! Smakelijk eten.
Nu kan je hier van alles bij maken, van rijst tot pasta tot aardappelen. Zelf maakte ik er gebakken krieltjes bij wat er ook goed bij kan!

Liefs,
Rosalie



No comments:

Post a Comment

Thank for reading!